Skattesänkningarna har gett mer till skolan

I dagens Södermanlands Nyheter skriver jag och mina moderata kollegor i Barn- och Ungdomsnämnden i Nyköping, Anniola Nilsson och Petter Söderblom, om hur Alliansens skattesänkningar (och arbetslinje) har genererat mer pengar till välfärden. Och om hur fel Socialdemokraterna Löfven, Baylan och Helmersson Olsson har när de hävdar motsatsen.

Skattesänkningar har inneburit mer pengar till skolan!

Replik på Löfven, Baylan och Helmersson Olsson (S) i SN 19/12.

De socialdemokratiska företrädarna går i vanlig ordning igång på det felaktiga tänket att sänkta skatter innebär försämrad välfärd. Inget kunde vara mer felaktigt. Alliansens skattesänkningar, som gjort det mer lönsamt att jobba och billigare att anställa, har bidragit till att det skapats 200 000 jobb – i en djup lågkonjunktur. Därmed har välfärden tillförts mångmiljardbelopp. Att sänkt skatt innebär ökade skatteintäkter är för oss inget konstigt, men vi förstår att de socialdemokratiska företrädarna har svårt att acceptera detta. När det specifikt gäller utbildningen i Sverige så får den idag över 16 miljarder kronor mer per år, i jämförelse mellan 2006 och 2012 (siffran justerad för inflation).

Socialdemokraterna försöker skjuta över ansvaret som deras egna lokala företrädare har på regeringen. Det är uppenbarligen så att allianspolitiken på riksnivå har svårare att få genomslag i socialdemokratiskt styrda kommuner. Huruvida socialdemokraterna i Nyköpings kommun har misslyckats i sin skolpolitik låter vi vara osagt, men av debattinlägget att döma är det är tydligt att Stefan Löfvén m.fl. tycker så.

Socialdemokraternas ekvation går inte ihop. När de höjer skatterna kommer de indirekt orsaka en försämring av välfärden då skatteintäkterna minskar i takt med skattehöjningarna.

De vill dessutom göra inskränkningar i det fria skolvalet till nackdel för eleverna som därmed får en skola som tar sin utgångspunkt i ett ideologiskt felsteg – inte i kvalitet.

Vi tror att endast genom en arbetslinje, som sätter jobben främst, kan vi upprätthålla och utveckla den svenska skolan. Endast genom att basera skolan och skolformerna på kvalitet kan vi också verkligen få kvalitet.

Alla barn har rätt att utvecklas efter sina egna förutsättningar och få möjligheten att nå sin potential. Det uppnår man inte om man tvingar alla att stöpas i samma form. Vi tror på valfrihet, vi tror på sund konkurrens och vi tror på att vi inte vet bäst om andras liv.

Anniola Nilsson (m)

2:e vice ordf Barn- & Ungdomsnämnden

Anna af Sillén (m)

Petter Söderblom (m)

Ledamöter, Barn- & Ungdomsnämnden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s