Om mig

Vem är jag?

Född och uppvuxen i Nyköping, och efter ett antal år på andra orter återflyttad till Nyköping. Nu bor jag tillsammans med min man och våra två barn på en liten kulle vid Sjösa, straxt utanför staden. Det känns bra att vara tillbaka. Jag gillar Nyköping. Nyköping är bra. Och Nyköping ligger så bra till, en liten blandning av stad, landsbygd och hav – bara en stund från Stockholm. Men det jag gillar allra mest med Nyköping är nog utvecklingsmöjligheterna. Nyköping kan bli ännu bättre – med lite effektiv moderat politik…

Jag är i grunden en hästtjej. Uppvuxen med tjocka envisa små ponnyer, oregerliga unghästar och trygga, trogna läromästare. Stallet är en bra skola. Man lär sig beslutsamhet, att vara tydlig, att leda. Och man lär sig att kämpa för det man tror på.

Kommunikation, kontakten mellan människor, har alltid intresserat mig. Det är en av drivkrafterna bakom beslutet att utbilda mig till, och jobba som, journalist. Ett yrke som har bjudit på många spännande möten, insikter och lärdomar.

Mitt politiska engagemang kom ganska sent i livet. Så kan det bli, antar jag, när man har en massa saker man vill göra. Jag tror inte det är en nackdel att ha med sig en del andra erfarenheter in i politikerrollen. Tvärtom. Men nu är det politiken som gäller – och överst på listan står att föra Nyköpingsmoderaterna till valseger i kommunvalet 2018. Det ser jag verkligen fram emot!

Vad gör jag?

Jag är gruppledare för Nya Moderaterna i Nyköping, oppositionsråd och därmed 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen samt ledamot i kommunfullmäktige.

I bygget av ett bättre Nyköping fokuserar vi moderater på tre huvudfrågor – jobb, skola och trygghet. Jobben skapas av företagen, därför vill vi underlätta för Nyköpings företagare. Mindre byråkrati ger mer business – som ger mer resurser till vår gemensamma välfärd.

Att få ett jobb är att få en chans. Och vägen till jobbet stavas skola, därför behöver Nyköping en politik som prioriterar skolan. Mångfald, kvalitet och valfrihet främjar kunskapsresultaten, men det behövs också tydliga kunskapsmål och en skolorganisation som förmår lyfta eleverna utifrån deras individuella förmågor.

Trygghet är att kunna påverka sin egen vardag, att få göra sina egna val. Lika möjligheter för män och kvinnor är för mig vår tids viktigaste fråga. Jämställdhet handlar om en sund värdegrund. Men forskning har också visat att företag med fler kvinnor i ledningen klarade finanskrisen bättre. Så det handlar även om sund ekonomi. Blandat är bäst. Men inte bara när det gäller män och kvinnor, utan även bakgrund och kultur.

Jag vill se ett Nyköping där vi uppmuntrar och tillvaratar människors talanger. Alla behövs i bygget av ett bättre Nyköping. Därför måste vi också skapa ett Nyköping där alla får chansen.

Varför då?

Varför politiker? Min tro på människans möjligheter och min vilja att vara med och påverka det samhälle vi lever i utgör grunden för min politiska ambition.

Varför moderat?  Enkelt. För att jag tror på frihet. På varje människas rätt till friheten att själv forma sitt liv. Moderaterna tror på människan – därför tror jag på moderaterna.

1 thought on “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s